PARTNERID

LOGOPSYCOM (Belgia)

Logopsycom on haridusuuenduskeskus, mis loob ja kasutab alternatiivseid meetodeid või vahendeid (digitaalseid või mitte), et toetada koole, kutsehariduskeskusi, haridusorganisatsioone, noori ja lapsevanemaid. See loodi algselt hooldusettevõttena, mis on spetsialiseerunud noorte õpihäiretele, eriti “Dys” (düspraksia, düsfaasia, düsleksia jne), mida nimetatakse ka spetsiifilisteks õpihäireteks (SLD), ja töötab seetõttu alati sisu juurdepääsetavuse kallal.

Teeme projektinõustamist meie piirkonna koolidele ja noortekeskustele, et aidata neil luua häid projekte, mis parandavad nende õppemeetodite, keskkonna ja kaasamispoliitika kvaliteeti. Meil on kogemusi enam kui 30 Erasmus+KA2 projektiga töötamisel.

BALLYMUN JOB CENTRE CO-OPERATIVE SOCIETY LIMITED (Iirimaa)

Ballymun Job Centre Co-op Society Limited (BJC) on kogukonnapõhine mittetulundusühing, mis pakub kohalikele tööotsijatele tööturuteenuseid. BJC üldine eesmärk on pakkuda üksikisikutele suuremat valikut tööturul ja võimalust parandada oma tööalast konkurentsivõimet, suurendada oma sissetulekut ja vähendada nende vaesuse suhtes haavatavust. BJC töötab

vähendada vaesuse taset, pakkudes töötutele juurdepääsu karjäärinõustamisele, haridusele ja koolitusele, mis viib töölerakendamiseni ja seega kvaliteetse tööhõive ning suurema sissetuleku ja töökoha kindluse saavutamiseni.BJC on loonud suhteid ja teinud tihedat koostööd paljude riiklike, era-, Euroopa ja kogukonnaorganisatsioonidega ning tegutseb ka kohalikul tasandil.

BJC on kliendikeskse lähenemisviisi kaudu välja töötanud uuenduslikke algatusi, mille eesmärk on võidelda töötuse vastu, käsitledes klientide poolt esitatud takistusi ja vajadusi. Paljudel klientidel on mitmeid takistusi tööhõivele, sealhulgas madal formaalne haridus, madalad põhioskused, halb töökogemus/pikaajaline töötus, madal enesehinnang / toimetulekuvõime, sõltuvus sotsiaalabist, osalemine antisotsiaalses käitumises, sõltuvused, kriminaalne minevik, koolist väljalangemine, puue ja vaimse tervise probleemid. Seetõttu pakub BJC mitmesuguseid teenuseid ja tegevusi, et aidata ületada neid takistusi ja toetada inimesi tööturul.

Euroopa Haridus- ja Õppeinstituut (Kreeka)

Euroopa Haridus- ja Õppeinstituut on kutsehariduse ja elukestva õppe keskus, mis on sertifitseeritud Kreeka riikliku kvalifikatsioonide ja kutsenõustamise sertifitseerimise organisatsiooni poolt.

Euroopa Haridus- ja Õppeinstituut (EELI) asub Rethymnos ja tegutseb kogu Kreeta saarel. See pakub teenuseid mitmesuguste kogukonna programmide raames, eesmärgiga aidata aktiivselt kaasa igas vanuses inimeste elukestvale õppele ja tugevdada koostööd hariduses kogu Euroopas. EELI on sügavalt omaks võtnud idee, et inimesed lihtsalt ei lõpeta kunagi õppimist, ning oma töö ja rahvusvahelise võrgustiku kaudu edendab EELI teadusuuringuid, piirkondlikku arengut, riikidevahelisi partnerlusi ja Euroopa projekte, mis tõstavad kutsekvalifikatsiooni. EELI kavandab ja haldab haridusprogramme, aidates sidusrühmadel teha koostööd, arendada, jagada ja edastada parimaid tavasid ja uuenduslikke lähenemisviise. EELI töötab välja ja testib koolitusprogramme ja -materjale ning korraldab seminare, õpikodasid ja koolitusi pedagoogidele, koolitajatele, õpetajatele, spetsialistidele, töötutele ja noortele töötajatele. EELI pakub riiklikele ja eraõiguslikele haridusasutustele tehnilist abi ELi programmide ja teadusprojektide väljatöötamisel ja rakendamisel.

Instituut on spetsialiseerunud sotsiaaluuringutele, haridusele ja koolitusele kõigil tasanditel, sealhulgas ajaloo- ja kultuuriuuringutele, Euroopa uuringutele, keskkonnauuringutele ja kunstidele.

EUROCULTURA (Italia)

Eurocultura on 1993. aastal loodud mittetulunduslik teadus-, koolitus- ja karjäärinõustamise organisatsioon. Eurocultura peamised pädevused on seotud tööturu- ja koolitusküsimustega, arendades projekte ja tegevusi, mille eesmärk on ennetada töötust, parandades noorte, naiste ja tööturult väljatõrjumise ohus olevate töötajate tööalast konkurentsivõimet, edendades ettevõtlust, üliõpilaste ja töötajate rahvusvahelist liikuvust, rassismi ja eelarvamuste ennetamist ja nende vastu võitlemist, keskkonnahoiu toetamist ja aktiivset osalemist.

Eurocultura töö keskendub rahvusvahelistele projektidele, karjäärijuhtimisele, liikuvusprojektidele Itaalias, teadusuuringutele, värbamisele, sotsiaalmeedia haldamisele ja võrgustike loomisele. 

Aastate jooksul on Eurocultura loonud ettevõtete võrgustiku, kus üliõpilased praktikat teevad, luues koostöösuhteid erinevate ettevõtteid ja töötajaid esindavate organisatsioonidega. Nende töö ei piirdu siiski ainult noortega. Eurocultura töötab sageli täiskasvanutega, kes kuuluvad haavatavatesse rühmadesse, nagu esimese põlvkonna sisserändajad, vägivalla ohvriks langenud naised, samuti füüsilise või vaimse puudega või õpiraskustega inimesed.

VILJANDI KUTSEÕPPEKESKUS (Eesti)

VIljandi Kutseõppekeskus on avalik kool, mis pakub nii täis- kui ka osakoormusega õppijatele võimalust õppida järgmistel erialadel: auto- ja metallitöö, IT- ja teenindussektori erialad ning erinevad ehitusosakonnad.

Kool pakub “L” tähisega kursusi vähendatud õppekava tasemel täiskoormusega õpilastele, kellel on haridusalane erivajadus (HEV). Erivajadustega õpilastel on lubatud valida ka täieliku õppekava rühmad või otsustavad sageli võtta lühema kursuse. Õpilastel on erinevaid häireid, sealhulgas autism, kurtus, düsleksia, düsgraafia ja kognitiivse töötlemise häired. Kool pakub ka koolitusi kohalikele intellektipuudega rühmadele, et aidata neil arendada eluoskusi.

VIKKil on olnud märkimisväärne kogemus rahvusvaheliste projektide ja erivajadustega õppijate tegelikkus. VIKK on loonud tugisüsteemi, mis hõlmab sotsiaalset pedagoog, psühholoog ja rühmajuhid.

Euroopa Liidu kaasrahastamine. Väljendatud seisukohad ja arvamused on siiski ainult autori(te) omad ega pruugi kajastada Euroopa Liidu või Euroopa Komisjoni CERVi programmi seisukohti ja arvamusi. Ei Euroopa Liit ega abi andev asutus ei saa nende eest vastutada.

(Projektikood: 2022-2-IE01-KA220-VET-000097062)